02.- Més novetats sobre el Pare Fra Pere Perelló, fill de Cabacés

 

El dit de la vocació del Pare Fra Pere Perelló, mira primer el convent de la Mare de Déu Àngels d'Horta de sant Joan, on va conèixer a sant Salvador d'Horta, i després al convent de sant Miquel d'Escornalbou on va sent guardià i va morí en olor de santedat en el 1602. Quadre de Cinta Masip Seró, filla de Cabacés.

El Pare Fra Pere Perelló, ( 1540- 1602), fill de Cabacés és un mòbil per parlar de l'experiència de Déu en època de la Baronia de Cabacés i donar-lo a conèixer a la Fira de l'Oli Baronia. 

És un testimoni cristià, amb fama de do de profecia i miracler. Va morir en olor de santedat. 

És adonar-se'n que els costums canvien en el temps com també la cultura però el valor i la vivència de la Fe en Jesucrist, és actualitat abans, avui i sempre.

Què es viure i morir en olor de santedat? Què vol dir ser miracler i do de profecia?.

Com vivien en l'època del Pare Fra Pere Perelló? Com vivim avui?

El Pare Fra Pere Perelló és fill del poble, tenia família i al morir segons una font de l'arxiu parroquial de Cabacés també va arribar a la nostra església mig dit com a relíquia.

En el seu record tenim al peu del retaule gòtic de l'església, retaule que ell va veure en l'antic oratori (idea maqueta) on devia descobrir la seva vocació (quadre), representada en el seu dit índex.




En l'actualitat es conserva el dit índex de la mà dreta a un nínxol a la dreta mirant a l'altar a l'església de Riudecanyes.


Més informació:
Josep Maria Ferran i Torrent      What's 619 79 39 69    info@cooppel.org 
https://www.agendapriorat.cat/activitat/cabac%C3%A9s-gratallops-falset-i-riudecanyes

Comentarios